Primul Glamping din Delta Dunării
Delta Domes a apărut pentru oamenii cărora le place turismul lejer, fără etichete și fără grija hainelor pe care le vor purta la cină. Lor le place să stea la cort sau într-un loc cu “o baie normală și un duș cât de cât” și să descopere locurile pentru ce au ele de oferit. Ideal e ca dimineața să-și poată bea cafeaua într-un peisaj frumos, la care să viseze când vor fi la birou și vor simți mirosul cafelei de lângă tastatură.
În același timp apreciem confortul dat de un pat comod, de un somn bun și de o baie relaxantă, iar ca să ai asta în vacanță trebuie fie să ieși puțin din natură și să optezi pentru o cameră de hotel, fie să plătești ceva mai mult pentru o locație care să integreze în design și peisajul la care visezi de când ai văzut pozele alea mișto de pe net și te-ai hotărât să mergi acolo.
Astfel, pentru a fi satisfăcute aceste nevoi, a apărut ideea de glamping, adică acea combinație între statul la cort, în natură, și confortul dat de o cameră de hotel, format din domuri. Cu o structură metalică, domurile sunt acoperite cu materiale impermeabile și rezistente, iar o treime din suprafața lor este ocupată de o fereastră panoramică care pune în valoare priveliștea deltaică de care să te bucuri atunci când nu ești la pescuit, la plimbare cu barca, cu bicicleta sau în căutare de pelicani și nuferi. Cel mai mare avantaj al domurilor este faptul că pentru o unitate de cazare, impactul lor asupra mediului este minim, atat prin aspect, prin tipul construcției cât și prin soluțiile găsite pentru asigurarea utilităților.
Da, este important să avem grijă de locul acesta drag nouă și să dăm grija asta mai departe. Turismul în Deltă este în creștere (conform INS cu 77% în 2018), însă dacă privim mai departe de dimensiunea economică, turismul poate însemna și un mare deserviciu adus naturii. Tocmai de aceea soluția noastră pentru cazare, domurile care să folosească energii regenerabile, urmărește și să inducă o nouă perspectivă asupra vacanțelor, una care să ajute turiștii să conștientizeze că grija lor este vitală, la fel cum este vitală și grija celor care pun la dispoziție servicii turistice.